TENCUIELI DECORATIVE

Tencuieli decorative

TENCUIELI DECORATIVE

Gama noastra de produse cuprinde cele mai importante nume in domeniul decoratiunilor de interior:

 Giorgio Graesan |  Oikos |  Elf-Decor |  Spiver

Tencuielile lustruite sau lucioase , au fost folosite inca din antichitate și au fost menționate pentru prima dată în "De Arhitectura", de către scriitorul roman Vitruviu în 100 î.Hr.. Utilizarea sa a reapărut în timpul Renașterii, cand a existat un efort sustinut de a proiecta și construi clasic. În Veneția în secolul al 16-lea, datorita cladirilor cu structuri de rezistenta din piloni de lemn, constructorii italieni au incercat sa rezolve problema creata de greutatea semnificativa a marmurei incercand inlocuirea ei pentru a evita scufundarea in solul foarte moale, astfel meșteșugarii italieni au dezvoltat o metodă de colorare și lustruire a unui chit din var și praf de marmură, în scopul de a obține un finisaj ce imita marmura. Tehnica a devenit cunoscuta sub numele de ipsos venețian și a fost utilizat pe scară largă în Europa în secolul al 19-lea. La mijlocul secolului 20, designerul italian Carlo Scarpa a revitalizat tehnica ipsosului slefuit denumind-o(numind-o) Stucco Veneziano . Cererea ulterioară a condus la cercetarea in utilizarea de materiale contemporane, creând o mare varietate de aplicații, fie că este vorba de clădiri private, comerciale sau publice.

Gama actuala de produse are ca baza de pornire acest mestesug vechi și este combinat cu tehnologia moderna realizand astfel o varietate uimitoare de produse, foarte ușor de aplicat. În afară de materialele tradiționale de var și marmura, există o totalitate de  noi  serii de finisaje, care sunt rezistente la apă și pot fi folosite în băi și in camere umede.

La Atelier By Edmond se pot alege finisaje dintr-o gamă largă de efecte - de la rezistent la apa extrem de lucios, cum ar fi Stucco Veneziano, Marmorino sau Microciment pana la finisaje mate texturate , cum ar fi Travertino și efecte speciale moderne, metalice si sidefate.

Atelier by Edmond are o echipă de profesionisti independenți, instruiți în Italia și Anglia. Acești experți sunt disponibili pentru a da consultanta in privinta finisajelor creative sau chiar in realizarea proiectelor dumneavoastra.